dissabte, 30 de juny del 2012

TALLER: LA MÚSICA ENS PARLA

El proper 7 de Juliol de 2012 a la Llibreria Robafaves fem un taller per introduir la música als més petits de casa. Apunteu-vos-hi!


dilluns, 25 de juny del 2012

CENICIENTA i COLORES, COLORES de Kveta Pacovska. (Ed. Kókinos)




 Cenicienta i Colores, Colores, de Kveta Pacovska, Ed. Kókinos





   Aquesta setmana us volem recomanar un parell de novetats de l'Ed.Kókinos, per la  qual tenim una gran predil·lecció, ja que sempre ens sorprèn amb una cuidada selecció d'àlbums il·lustrats, com són aquests que ara us volem presentar: Cenicienta i Colores, Colores, ambdós de l'autora txeca Kveta Pacovska (Praga, 1928-).

   Pintora, escultora i il·lustradora de gran fama i amb més de setanta-cinc llibres publicats al seu país, el seu treball prové de la il·lustració tradicional de llibres infantils. Influenciada per les avantguardes europees, i per artistes com Kandinsky, Klee o Miró,  Pacovksa no es limita a il·lustrar la Cenicienta, sinó  que intenta reinterpretar el clàssic dels germans Grimm -com ja va fer anteriorment amb Caperucita Roja (també publicat per Kókinos)-  a través d'una original proposta visual. En ella podem trobar diverses tècniques pictòriques, barreja de collage, pintura, composicions abstractes, traços geomètrics; sorprenents combinacions de colors, entre les quals predomina el vermell, que simbolitza l'ànima del relat, la força poètica que aglutina la història, però en la que també trobem el negre, i el plata, les llums i les ombres que recorren les pàgines d'aquest conte, tantes vegades explicat, però vist i llegit per primer cop a través de la mirada nova de l’artista.

    A Colores, colores, tornem a trobar el seu estil inconfusible, el seu univers únic,  de colors i formes embriagadores, ara però, la història és més senzilla, la imatge, la màgia del joc a través del troquelat i les solapes guanyen terreny per acostar als petits l'aprenentatge dels colors; un àlbum més proper al seu treball Uno, cinco, muchos, en el qual descobríem els números.

    Per els que encara no la coneixien, aquesta és una doble bona oportunitat d'apropar-se als seus llibres i gaudir-los enormement amb la cara que posen els més petits davant uns dibuixos com aquests.


dijous, 21 de juny del 2012

TARTA PARA NIÑOS d' Annie Rigg. (Ed. Grijalbo)

Si esteu a punt de celebrar un aniversari infantil, us recomanem aquest llibre, ple de receptes i fotografies de meravellosos pastissos per a nens i nenes.

Són uns pastissos de formes i colors molt divertits i bonics, que es convertiran en el centre d'atenció, junt amb el nen o nena que fa anys.

Al començament del llibre hi ha totes les receptes bàsiques necessàries, i les plantilles per fer les diverses formes i decoracions, i a continuació vénen les receptes específiques de cada pastís.



A LA CUA! de Tomoko Ohmura (Editorial Corimbo)

Tots hem hagut de fer cua algun cop en algun lloc, i per distreure'ns mentre esperem, ens hem fixat en la resta de persones que també n'estan fent, oi? Doncs aquest divertit llibre de Tomoko Ohmura justament ens permetrà fer el xafarder de mala manera en una curiosa cua d'animals. Curiosa perquè l'espera és per enfilar-se al llom d'una balena, i passar-ho d'allò més bé quan l'animal es posi a nedar i saltar per l'aigua, fent perillar l'estabilitat dels seus passatgers a cada viratge!

Un llibre molt original i divertidíssim per compartir-lo amb els més menuts!

divendres, 15 de juny del 2012

L'ESTIU DE LA FAMÍLIA RATOLÍ de Liesbet Slegers (Ed. Baula)

L'estiu està a punt d'arribar i les editorials aprofiten per publicar les últimes novetats relacionades. Avui us volem recomanar un llibre de Baula dedicat a aquesta època de l'any. Es tracta d'un llibre molt complet ple de colors vius,  enginyoses solapes interactives i jocs d'estímul per a nens d'entre 2 i 4 anys.

L'estiu de la família Ratolí ens explica algunes de les activitats que es poden fer en família en època de vacances. La família Ratolí, acompanyada dels seus amics, dedica els seus dies a descansar, anar a la platja, a la muntanya o al llac. Hi ha un munt d'activitats per fer i no s'avorreixen mai!

Els lectors d'aquest llibre podran divertir-se tot jugant a buscar el petit ratolí i responent  a senzilles preguntes de coneixements bàsics. Un molt bon llibre per a gaudir de l'estiu en família!




dilluns, 11 de juny del 2012

UN DIA AMB LA TINA de Severine Cordier i C. Lacroix (il.)

Al llarg de tot un dia, la Tina i els seus germans fan un piló de coses, i per fer-les, utilitzen, toquen, miren, es posen, mengen .......un altre piló de coses!
En aquest llibre, d'il·lustracions prou clares i detallades sense ser massa realistes, divertides i expressives, els més menuts tindran ocasió de passar-s'hi una bona estona tot aprenent i recordant les noves paraules que aniran formant el seu vocabulari, amb ajut, és clar, dels grans.
Un llibre bonic i interessant, molt útil també per a escoles.

dijous, 7 de juny del 2012

CLARO DE LUNA de Qingyun Huang/Peilong Liang (Faktoria K de Libros)


 Amb aquest títol tant poètic i una suggerent edició ens arriba aquest recull de quarata tres narracions escrites en vers i originalment escrites en xinès, sobre la vida quotidiana dels nens i nenes del camp que viuen al sud de la Xina.  Amb un to senzill i alegre el llibre fa un recorregut pels jocs, la convivència amb la natura, la relació amb el món que ens envolta, de manera que l'univers infantil que es reflecteix esdevé universal, perfectament identificable pel lector, ja sigui gran o petit.

Aquesta edició permet, a través de  bells traços de l'alfabet xinès, apropar-nos fàcilment a l'experiència estètica que suscita la paraula i la imatge. D’altra banda, la versió original va acompanyada de la transcripció fonètica que fa possible la lectura en veu alta. Tot plegat es combina amb unes il·lustracions delicades que complementen perfectament la descripció d'aquest món infantil, les veus dels nens, els ocells, els búfals, les flors de lotus configuren un paisatge cada vegada menys freqüent, una manera evocadora, nostàlgica i tendre de viure la vida. Una lectura que ens fa reflexionar sobre la importància de les primeres vegades.


SOPLANDO BURBUJAS DE JABON

Qué entretenido
soplar burbujas de jabón.
Para soplar, tengo que ser
muy cuidadoso,
pero también audaz.
Si no soplo con cuidado
se revienta ¡plop!
Si no salen muy, muy grandes,
las burbujas no se elevan
por los aires.
Van volando
llenando el cielo,
pompas de jabón.
De todos los colores:
rojo, naranja, amarillo,
verde, azul y morado.
¡Algo raro está pasando!
Dentro de ellas
también hay dos
como tú y como yo.



http://www.faktoriakdelibros.com/0trecelunas/claro_de_luna.htm