dilluns, 25 de juny del 2012

CENICIENTA i COLORES, COLORES de Kveta Pacovska. (Ed. Kókinos)




 Cenicienta i Colores, Colores, de Kveta Pacovska, Ed. Kókinos





   Aquesta setmana us volem recomanar un parell de novetats de l'Ed.Kókinos, per la  qual tenim una gran predil·lecció, ja que sempre ens sorprèn amb una cuidada selecció d'àlbums il·lustrats, com són aquests que ara us volem presentar: Cenicienta i Colores, Colores, ambdós de l'autora txeca Kveta Pacovska (Praga, 1928-).

   Pintora, escultora i il·lustradora de gran fama i amb més de setanta-cinc llibres publicats al seu país, el seu treball prové de la il·lustració tradicional de llibres infantils. Influenciada per les avantguardes europees, i per artistes com Kandinsky, Klee o Miró,  Pacovksa no es limita a il·lustrar la Cenicienta, sinó  que intenta reinterpretar el clàssic dels germans Grimm -com ja va fer anteriorment amb Caperucita Roja (també publicat per Kókinos)-  a través d'una original proposta visual. En ella podem trobar diverses tècniques pictòriques, barreja de collage, pintura, composicions abstractes, traços geomètrics; sorprenents combinacions de colors, entre les quals predomina el vermell, que simbolitza l'ànima del relat, la força poètica que aglutina la història, però en la que també trobem el negre, i el plata, les llums i les ombres que recorren les pàgines d'aquest conte, tantes vegades explicat, però vist i llegit per primer cop a través de la mirada nova de l’artista.

    A Colores, colores, tornem a trobar el seu estil inconfusible, el seu univers únic,  de colors i formes embriagadores, ara però, la història és més senzilla, la imatge, la màgia del joc a través del troquelat i les solapes guanyen terreny per acostar als petits l'aprenentatge dels colors; un àlbum més proper al seu treball Uno, cinco, muchos, en el qual descobríem els números.

    Per els que encara no la coneixien, aquesta és una doble bona oportunitat d'apropar-se als seus llibres i gaudir-los enormement amb la cara que posen els més petits davant uns dibuixos com aquests.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada