dilluns, 15 d’octubre del 2012

MISTIK LAKE de Marta Brooks Ed. Baula


La narrativa juvenil que publica l'editorial Baula ens agrada per els temes que tracta i per la qualitat narrativa dels seus textos. Avui us volem recomanar una novel·la juvenil que ens situa al Canadà, al poblet de Mistik Lake, a la zona de llacs de Manitoba. 

L'escriptora Martha Brooks ens endinsa dins la història d'una família marcada per un tràgic fet del passat. A través de tres veus femenines, anem descobrint els secrets i errors d'una família marcada per una tragèdia: La Sally tenia poc més de setze anys quan va tenir un accident on només va sobreviure ella. Aquest fet la marcarà tota la vida i, de retruc, afectarà el seu nucli familiar.

La principal narradora de la història és la primera filla de la Sally, l'Odella, una jove molt madura que sap encarar i reconduir el caràcter depressiu de la seva mare i fer-se càrrec de les seves germanes i el seu pare. El seu caràcter lluitador i tenaç la converteixen en una jove heroïna quotidiana que, gràcies al teixit familiar que l'envolta i a l'amor, aconsegueix sobreviure a una sèrie de fets i descobriments difícils de pair.

Martha Brooks aconsegueix crear una novel·la tendra, tràgica i alhora plena de tocs alegres on el respecte, l'amor, la cooperació i la comprensió esdevenen fils indiscutibles de la narració final que en resulta. Les descripcions dels espais així com dels personatges, malgrat els salts en el temps, situen perfectament el narrador dins de la història fent-lo gaudir d'una narració tant real que arriba a identificar-nos amb els protagonistes. 

Àgil, colpidora, plena de culpa, dolors i sentiments que afoguen però que ajuden a madurar, crèixer, comprendre i perdonar. Un gran relat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada