dijous, 22 de novembre del 2012

ROSA CARAMEL, Adela Turín i Nella Bosnia, Kalandraka- Hipòtesi

L'editorial Hipòtesi, amb Kalandraka, està fent una feina molt interessant i important. No només publiquen noves propostes, innovadores, molt creatives i riques en continguts i estils, sinó que recuperen obres de fa uns quants anys, que segueixen sent vigents i valen molt la pena.
En aquest cas es tracta d'un àlbum del 1976, publicat originalment en italià  com a "Rosaconfetto", i és un interessant llibre feminista.

El conte ens explica com en el país dels elefants, les elefantetes des del moment de néixer estaven predestinades a ser de color rosa i molt boniques i fines, per tal de casar-se,obligades a viure en un tancat on tot el que feien era per aquesta finalitat. Els elefantets, en canvi, vivien lliures pel camp, podent córrer, banyar-se, jugar....Fins que una elefanteta, la Gullermina, que no es tornava rosa ni a la de tres, és alliberada i darrera d'ella totes les altres.

És una història senzilla, i potser una mica previsible, però la veritat és que per desgràcia segueix sent necessària una pedagogia en aquest sentit, i aquest llibre pot ser-nos molt útil, a part de que les il·lustracions són molt maques. Va ser molt atrevit a l'època que es va publicar, i ho segueix sent avui dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada