dilluns, 21 de maig del 2012

WANGARI I ELS ARBRES DE LA PAU de Jeanette Winter (ediciones Ekaré)

Basada en una història real, aquest conte il·lustrat ens explica el Moviment del Cinturó Verd, ocorregut a Kenya l'any 1977 i promogut per Wangari Maathai.

Quan la Wangari és petita, viu envoltada d'arbres i camps de cultius. Tothom treballa al camp i és feliç. Un dia li concedeixen una beca per estudiar als Estats Units i quan torna a Kenya, ja com a dona adulta, descobreix que han talar milers d'arbres per construir edificis. Davant aquests fets la Wangari decideix iniciar una campanya de plantació d'arbres i de retorn de la feina a les dones. Aquesta decisió, però, li comporta molts problemes amb el govern i les institucions.

En ocasions la lluita per causes justes té un final feliç. La història de la Wangari no només ens mostra altres maneres de viure sinó que ens ensenya valors com el respecte, el treball i la llibertat d'expressió.

Un llibre molt adequat per conèixer altres països, per apropar-nos a altres pobles i cultures i per sensibilitzar als més petits sobre la diversitat que ens envolta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada